Концернът Daimler ще пусне на пазара луксозен кросоувър под марката Mercedes-Maybach, който ще се сглобява само в завода на компанията в Алабама (САЩ).

Премиерата на всъдехода ще още през тази година, а производството му ще стартира в началото на 2020 г. Стартовата цена на модела, който ще се казва Mercedes-Maybach GLS, ще бъде не по-малко от 200 000 долара. Под капака на автомобила ще бъде поставен V8 двигател с мощност 560 к.с.

Maybach

„Започваме да разширяваме цялата моделна гама на Mercedes-Maybach, но в нея ще попаднат само специални автомобили от висок клас. Няма как някога да се появи Mercedes-Maybach A-Class“, коментира генералният директор на Mercedes-Benz USA – Дитмар Екслер.

Това означава, че идеята на производителя е гамата на Maybach да бъде представена от различни модели – както е при спортното подразделение AMG Performance, но с уговорката, че в нея няма да попадат малки градски машини.

Maybach

В Mercedes смятат да се възползват от непрекъснато растящия интерес към луксозните всъдеходи, които принуди дори марки като Aston Martin, Ferrari, Bentley, Rolls-Royce и Lamborghini да пуснат такива модели на пазара. Според прогнозите на AutoForecast Solutions, продажбите на този тип автомобили ще се увеличат от сегашните 7500 до 20 000 през 2023 г. Около 75% от тях се продават в Китай и САЩ.

Източник: Automedia.investor.bg